♥ Så Älskade Från Första Stund ♥

Alla inlägg under december 2014

Av debora - 25 december 2014 19:13

Idag fyller vår lilla älskling 1 år! ♥

Lilla hjärtat, jag fattar inte att tiden gått så fort! För ett år sedan låg vi på BB med vår lilla nyfödda prins. Vår lilla Ellion ♥. Minns dagen som om den var igår. Ca 3 timmar på förlossningen var den längsta tid jag tillbringat där. Annars har jag knappt hunnit in förrän allt var klart. Jag tyckte det var galet långtråkigt och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra där. Förstår om folk som ligger på förlossningar i dygnet tycker det är långtråkigt, om jag var less efter redan en timme.


Iallafall, Ellion vaknade först av alla idag. Jag fick stiga upp och leta reda på presenterna och väcka de andra grabbarna så vi kunde sjunga för vår morgonpigge Ellion.

Han fick idag ett bord med två stolar, lite mjuka matleksaker till hans nya kök och namnnappar som han ska ha till dagis när han börjar där i januari. Det enda han var intresserad av var napparna såklart.


Ellion ska ju firas i januari tillsammans med mig och Vilmer så något kalas har det inte blivit idag. Men min lillasyster och tvillingarna kom idag för de är hemma i Stockholm igen när kalaset är så hon firade båda mina små gossar idag istället.

Så lite kalsigt har det blivit idag.

Idag har Ellion också "provat på" att bestämma. Annars är det allltid han som är i underläge när hans bröder bestämmer allt och gör som de vill. Idag var han minsann lite stöddig. Elias låg mest och sov under besöket men Sonja ville leka med leksakerna. Ellion var snabbt framme nnär Sonja tog en leksak, han skulle minsann inte dela med sig.... ♥


Ellion tackar alla som grattat honom idag, på fb, här hemma, på telefon och sms.


Provsitter sina nya möbler, köket fick han i julklapp igår.♥

 


Nu, såhär lite i efterhand så kan jag inte bry mig mindre om att hans födelsedag är just idag. Jag var lite orolig när jag var gravid att det inte alls skulle bli roligt att fylla år på julafton eller i mellandagarna. Folk undrar om det inte är jobbigt eller tråkigt att han fyller då. För det första går det inte att påverka, han föddes när han föddes liksom. För det andra så bryr han sig inte heller. Kanske när han blir äldre men liksom, det är inget att göra åt. Han är vår lille juldagsbebis för alltid.♥ Hade han kommit på julafton hade jag inte brytt mig heller. Han fyller på den perfekta dagen oavsett.



Av debora - 24 december 2014 07:23

G O D  J U L   

Det är bara jag som är vaken än så länge här i huset, antar att jag snart får sällskap :) ♥

Igår blev det bingolotto, vi vann ingenting. Maximilian "vann" dock 15 kronor sa han. Jag hade kopierat en gammal lott till honom och han satt där ock kryssade och tillslut så hade han vunnit hela tiden. Han ville ringa in till bingolotto hela tiden. Han fick ringa runt till släkten istället och stolt berätta om hans vinst på 15 kronor.


Hoppas alla får en bra dag och att ingen sitter ensam på julafton. ♥

Och att ni fått de julklappar ni önskat er ;)

 


Av debora - 23 december 2014 16:49

Dan före dan..

Vi förbereder oss inför julafton idag. Jag har bakat lite pepparkakscupcakes som jag förhoppningsvis kan ha med när vi åker till mamma i morgon. Vi har handlat lite idag, precis som resten av stan gjort. Alla ska handla in i det sista, liksom vi gör.

 

Ska plocka i ordning och och lägga fram morgondagens kläder och lite sånt sen men jag är så jävla hungrig nu så jag orkar inte göra någonting. Danne ska tillbringa kvällen med oss idag och han skulle komma för en timme sedan och då skulle maten serveras. Nu är han på väg hem från Kristianstad så vi får hoppas att jag inte haft ihjäl någon innan han kommer. Ikväll blir det Bingolotto, jag tänkte jag skulle vinna en miljon ikväll. Känner att jag är värd det.

Kläder ska packas, julklappar som ska fraktas iväg har packats ner i stora julsäcken, julklapparna under granen är redo för morgondagens presentöppning, julstrumporna hänger uppe och är redo att fyllas till i morgonbitti när grabbarna vaknar. Och där har vi ett problem, jag sydde dessa två julstrumpor för två år sedan till Maximilian och Vilmer. Jag svor utav bara fan när jag sydde dessa. Ett sabla meck att få ihop dem och jag ångrade djupt att jag inte köpte färdiga. Nu måste jag ju göra en till, till nästa år som Ellion ska ha....

Eller så köper jag en färdig om jag är lat. Jag har ju ändå ett år på mig så inget som behöver planeras än.

Jag började ju sticka raggsockar för ett tag sedan. Jag har inte kommit längre än att ha "börjat" innan jag gav upp. Nu har jag packat ner det så nu kan jag inte fortsätta förrän vi flyttat ändå.

 

 


Av debora - 22 december 2014 10:43

Igårkväll åkte vi hem till mamma för att äta middag. Maximilian hade ringt och ville sova där och då ville Vilmer det också. Så då fick det bli middag också när vi lämnade grabbarna.

Alla tre barnen passade på att bada och skvätta ner hela badrummet.


Ellion tog sina första steg helt själv igår med. 4 steg blev det ♡♡

Idag passade han på att gå två steg innan han valde att tramsa. :)

Och han har ställt sig upp också utan stöd. Några dagar till han fyller 1 år, undrar om han väljer att gå llite till innan 1-årsdagen eller om han avvaktar lite. Att gå på beställningen kommer han nog inte att göra. Vilmer gick på juldagen så han gick några dagar innan sin 1-årsdag men han vägrade att gå på beställning, när vi tittade på. ♡♡

 

Av debora - 21 december 2014 09:09

God morgon!

Nu närmar vi oss verkligen jul! Inte många dagar kvar till julafton. Barnen börjar bli otåliga nu, de vill helst att tomten ska komma igår. De har börjat gå som katten runt het gröt bland julklapparna. Men de rör dem inte. Närmar jag mig granen så kommer barnen springades och så frågar de vem det paketet är till och vem som ska få det andra paketet.

 Om en månad flyttar vi också.

Även om vi får börja flytta redan i början av januari. Bostaden står snart tom och då kan vi börja flytta in alla våra lådor och annat så vi slipper leva bland flyttlådor den sista tiden. Ska blå så skönt när vi väl kan börja flytta. Nu längtar vi!


 





Av debora - 20 december 2014 20:15

Ikväll åt vi tacos. Tacos är ju en maträtt där man ofta äter med händerna. Man håller i bröden eller skalen och äter.

Jag klarar inte av kladd och därför äter jag inte med händerna....

När jag äter tacos ser det inte det minsta trevligt ut..... Godast är ju när man rör ihop allt så man får lite av varje i varje tugga. :)

   

Av debora - 19 december 2014 20:27

Igår fick Vilmer ett litet kort i brevlådan från biblioteket. Där stog det att han fick komma till biblioteket för att hämta en liten present. Konstigt nog fick inte Maximilian något kort när han fyllde 3 år, men däremot fick han en annan bok när han fyllde 1 år när vi bodde i Kristianstad.

   

Idag när vi ändå var i stan så gick jag och Vilmer in på biblioteket. En glad kille var det när han fick sin present av personalen.

   

Efter biblioteket handlade vi på City Gross (precis som resten av stan gjorde...)

Hann med lite ärenden inne i stan med så nu är ALLA julklappar köpta och jag är väldans nöjd med allihopa!

Vid 15.30 lämande jag och Maximilian resten av gänget för att gå på bio. Resten av gängen tog Danne med sig och fikade och gick en runda på stan.

Jag och Maximilian såg på Sune i Fjällen som jag tycker är den bästa av de tre filmerna som gjorts nu.



Av debora - 18 december 2014 22:43

Idag har vi hållit igång sen i morse.

Jag lämnade prinsarna på dagis, deras sista dag innan julledigt.

Ellion fick följa med farmor och farfar på lite ärenden och jag åkte till logopeden.

Besöket gick bra, idag var jag där uten Vilmer så vi pratade bara lite en stund och kom fram att han ska dit lite senare i vår igen. Han har ändå blivit så duktig nu och jag är så stolt över honom.♡


Barnen hämtades tidigare idag eftersom Maximilian hade en tid hos tandläkaren. Jätteduktig var han ochh allt såg fint ut. De provade att ta en röntgenbild men det gick inte så de provar nästa gång istället. Både han och Vilmer fick välja något ur presentlådan. Vilmer satt och var duktigt impad över vad som hände, att stolen åkte upp och ner och bakåt, att det brusade i maskinerna och att Maximilian låg och gapade. SJälvklart skulle den impade killen också ha present. Både valde varsin ring. Maximilians ring gick dock sönder när han slog Vilmer i huvudet....


Hem sen och äta middag. Jag la mig sen på soffan i hopp om en powernap men det blev en microlur deluxe. Jag hade sen både Vilmer och Ellion hoppandes på mig.

Skittrött bytte jag sen om till träningskläder. Idag var det sista passet på tjejfys/självförsvar. Inget självförsvar blev det idag men fanimej vad vi svettades. Och mycket benträning. Träningsvärken kommer sitta som en smäck! Jag älskar det! Då vet man att man kämpat!


Nu kan jag säga att jag är helt jäkla slut i både kroppen och huvudet.

I morgon är det fredag och jag har bokat bio till mig och Maximilian. Vi ska se på Sune i fjällen som han pratat om. De andra grabbarna ska gå på stan under tiden. ♡♡♡


Fint julpyssel som Maximilian gjort ♡♡

 

Ovido - Quiz & Flashcards