♥ Så Älskade Från Första Stund ♥

Alla inlägg under augusti 2014

Av debora - 12 augusti 2014 08:38

Lindex kläder med pandor på till de minsta är ju på tok för snygga! Jag måste ha allt till Ellion!

                  

Av debora - 11 augusti 2014 08:49

Igår fick Vilmer besöka bion för första gången.

Hans första biofilm fick bli Pettson & Findus. Lite orolig att han skulle sluta sitta stilla efter en kort stund och börja härja runt istället så jag bokade biljetter längst ut i kanten ifall.

   

Vi köpte popcorn och mumsade i oss och Vilmer satt stilla hela filmen.

Någon gång ställde han sig upp för att titta över balkongräcket för att se om någon satt under oss. Han var väl insatt i filmen och ropade efteer tuppen när Pettson ropade efter tuppen och han skrattade när det var roligt.

 

Av debora - 10 augusti 2014 09:15

Igår besökte vi Astrid Lindgrens Värld.

Vi hämtade upp Maximilian och Cajsa strax efter 06 på morgonen och sen begav vi oss iväg. I Växjö stannade vi för lite frukost och sen åkte vi vidare.

Vi kom till Astrid Lindgrens Värld en stund innan det öppnade och redan då var det en hel del folk. Det var ju SF´s familjedag och många hade precis som vi sådana biljetter. Förutom SF´s familjedagsbiljetter så var det ju såklart vanligt öppet för alla andra med så det var galet mycket folk hela dagen!


Vi började med att besöka den lilla staden där husen var pyttesmå. Spännande att titta in genom fönstret och se vad som  finns. Här har Vilmer hittat godisaffären där Pippi Långstrump köpte massor med godis!

Efter lilla staden så gick vi till Pippi Långstrump där det lagom nog började teater när vi kom dit. Barnen var skitglada! Efter teatern fick man komma och hälsa på Pippi och hennes vänner och titta in i hennes hus.

    

Vilmer hade sagt här hemma att han skulle krama Pippi och till och med ge henne en puss. En kram fick hon men någon pss delades inte ut. Det var svårt för barnen att komma fram till Pippi för att kunna ge henne en kram, när det väl kom fram så visade Maximilian Pippi vad Vilmer hade på sin tröja. Han hade ju en Pippitröja på sig.

 

Maximilian kramar Pippi.

 

Vilmer kramar Pippi, tråkigt att vi inte fick några bra bilder...

 

Men stor lycka att få komma in till Pippis hus och provligga hennes säng!

 

På Lilla Gubben

 

Teater i Katthult när Emil körde huvudet i soppskålen och hissade upp Ida i flaggstången. Det var sjukt mycket folk och barnen tröttnade så vi såg inte klart hela teatern. Men efter lunchen gick vi tillbaka och de kunde leka i Katthult.

     

Emils pappa och Lina.

Barnen sprang runt i Katthult och lekte och busade. De fick komma in i Emils hus och Snickerboa.

 

Bullerbyn

 

Vilmer gillade Bullerbyn för i de små husen fanns det roliga saker att leka med. Här bakar Vilmer kaka.

 

Törnrosdalen

   

Karlsson på Taket hade stor lekplats med massor av rutchkanor.

     

En glad Ellion

 

Mattisborgen

 

Vi såg på Ronjateater också. Efteråt fick man komma in i Mattisborgen och leka. Maximilian ville så hemskt gärna träffa Ronja och det var svårt. Vi fick iallafall en bild när han sitter brevid henne.

Pappan och Ellion

     

Cajsa och Ellion

 

Hos Nils Karlsson Pyssling

     

Vi hann med de platser barnen ville. De var ju mest intresserade av Pippi och Emil såklart. Och Karlssons lekplats var populärt såklart. När vi kom till Saltkråkan hade Vilmer somnat. På Bråkmakargatan lekte  barnen länge och väl i de små husen med bensinmack, bageri och andra små hus. På vissa platser fanns det inte så mycket och vissa platser var inte alls lika intressanta för barnen. Men de lekte på alla ställen vi kom till och de hade verkligen jätteroligt! Hela dagen sprang de runt och lekte och hade skoj!

Jag trodde inte barnen skulle ha så roligt som de hade men om vi får bestämma så åker vi dit nästa år igen. Inte om mannen får bestämma dock..

Efter vi besäkt Saltkråkan och Vilmer somnat så tog vi och packade ihop oss för att åka hemåt igen. Klockan hade hunnit bli stängning och barnen var som sagt trötta. Vid 21.45 var vi hemma igen så det var en lång dag och det var läggdags direkt kände vi.



Av debora - 8 augusti 2014 20:07

Härlig kväll ikväll. Vi laddar här hemma inför morgondagen när vi ska till Astrid Lindgrens Värld.

Maximilian sover borta för andra gången denna veckan. I natt sover han hos kusin Cajsa. Cajsa ska också med till ALV i morgon. Med sin favorit-Ola-Connykudde under armen, en present till Cajsa som han gjort själv och lite kvällsgottis lämnade vi honom i eftermiddags, överlycklig.


Det var synd att vi inte köpte Morgon-kudden och fler av Ola-Conny men vi får väl skicka beställning till nästa som ska upp dit och handla :)

 


Av debora - 8 augusti 2014 08:49

Igår steg vi upp tidigt för att åka hem till mamma där Maximilian sov. Vi har hos mamma klockan 8 på morgonen och då åkte mamma, Algot, jag, Maximilian och Vilmer till Tosselilla. Vi var på plats strax innan de öppnade och då började vi med att åka karusseller. Efter att ha åkt ett gäng karusseller så gick vi för att grilla lite till lunch. En skvätt regn på det och lite guldvaskning så barnen fick medlajer.

Vi matade påfåglar och lekte i Tarzanskogen. Maximilian blev dubbelt getingstucken i ansiktet vid örat. Vi matade getter och åkte mer karusseller. Vi badade en stund. Åkte gokart, karusseller, lekte i bollhav och lekplats. Köpte glass och åkte tåg.


Vi hade en jättebra dag hela dagen. Helnöjda och trötta barn när klockan närmade sig stängning. Då hade vi varit där sen det öppnade. Tack mamma!


Grävmaskiner är jätteroligt tycker Vilmer.

 

Påfåglarna fick lite mat. Vilmer var inte alls rädd för att mata djuren eller klappa dem.

 

Lek i Tarzanskogen.

 

Lyckliga barn.

 

Klappa getterna.

Lillebror Algot.

   

Mamma

 

         

Av debora - 6 augusti 2014 08:32

God morgon! Onsdag alla redan och solen skiner ute idag. Idag försvinner halva familjen. Mannen åker till Malmö för att titta på fotboll och Maximilian åker till sin mormor och ska sova över där. Som han längtat, och han pratar hela tiden om att han ska rida. Och inte bara på en häst utan två hästar tänker han rida på! Får väl se hur det blir med den saken.

:) Jag och smågrabbarna får ha mysedag hemma och vi kanske går bort till lekplatsen en stund.


Igår var en jobbig dag. Det blir jobbigt när två av tre barn har hamnat i någon sorts långvarig trotsålder som aldrig tar slut samt att den tredje och minsta herren var något av det gnälligaste igår.

Ibland undrar jag varför de är såhär. Det går inte ens att gå in i affären utan att alla tre ungarna skriker och härjar. Att gå utanför dörren nu för tiden är att räkna med kaos. Alltid är det någon som härjar av dem. Jag är helt slut i skallen när de sätter igång.

Jag tänker lite att om sisådär 10-13 år, kommer jag vara ett vrak då? Ett gäng med tonåringar som brottas, äter mig ur huset, spelar dator varje dag (och natt), kommer hem sent om nätterna och gapar och skriker.


Jag tror de behöver dagis. De har inte varit på dagis på länge nu och jag tror den rätta medicinen nu är dagis. Vilmer kunde börjat på dagis igår egentligen men vi hoppar det och låter honom börja om två veckor när Maximilian får börja. Det hade bara avrit dagis igår för Vilmer isf för idag och i morgon hade han inte kunnat ändå. Och nästa vecka har vi med en del fix så tror inte det blir bra med dagis heller. Mannen jobbar och jag ska lämna Vilmer på dagis och ha Maximilian med med. Den har vi försökt med tidigare och det funkar inte så bra, Maximilian vill ju stanna han med. T V Å  V E C K O R.

 

Av debora - 5 augusti 2014 07:56

God morgon!

Alla som ska är uppe här hemma. När mannen kom hem från sitt nattjobb steg vi andra upp. Har sovit jättedåligt i natt med tre små barn brevid mig i sängen. Klockan har gått väldigt sakta och en efter en har barnen hamnat i vår säng och tillslut så var det både för varmt och för trångt för att kunna sova bra.

 

Grabbarna har nu fått frukost så nu ska jag trycka i mig lite kaffe och frukost.

Tur att inte också mannen sov hemma i natt kanske för det hade blivit väldigt trångt annars ;) Å andra sidan tror jag barnen sover mer oroligt när han jobbar natt för de vaknar aldrig annars men när mannen jobbar natt så är iallafall Vilmer uppe oftast.

Jag sover också sämre när vi sover själva hemma.

Men som tur är så jobbar han bara ett par nätter till nu och sen är nattjobbet över för hans del.



Det är ganska gråmulet idag så vi får se vad vi  kommer att hitta på, mannen sover bara ett par timmar idag eftersom han inte jobbar i natt igen så nu vänder han tillbaka dygnet.

Vi hoppas att Ellions ersättning kommit till apoteket så vi kan hämta hans mat idag. Igår kom receptet iallafall, men bättre sent än aldrig... Trodde ett tag att vi aldrig skulle få något recept men det kom tillslut. Som tur är så är semestrarna snart slut och det blir ordning och reda på stället så vi slipper kanske mer strul men läkare och recept.



Av debora - 4 augusti 2014 13:55

Sommarveckorna går verkligen undan och nu har vi påbörjat  ny vecka igen. Vi är inne i augusti så snart börjar höstterminen igen. Men än har vi sommarlov och denna veckan händer massa skoj för oss och barnen, främst barnen kanske.

Denna veckan ska vi hinna med ett besök på Tosselilla. Det är jag, Maximilian, Vilmer, mamma och Algot som beger sig ditåt. Mannen och Ellion får snällt stanna hemma.

 

Vi har varit på Tosselilla flera sommrar nu och barnen älskar det! Där finns ju både karuseller och bad och en massa annat skoj!

Vi ska även hinna med ett besök på Astrid Lindgrens Värld hela familjen tillsammans med kusin Cajsa..

 

Grabbarna ser verkligen fram emot att få träffa både Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga.



Så även om det behövs lite regn nu så önskar vi oss solsken denna veckan så våra utflykter blir kanon! :)

Ovido - Quiz & Flashcards