♥ Så Älskade Från Första Stund ♥

Alla inlägg under maj 2014

Av debora - 17 maj 2014 08:10

Helt plötsligt från ingenstans så är nappen "BLÄÄÄÄ". Från att ha krävt napp hela tiden och det har blivit ett herrans liv om han inte fått nappen så har han helt plötsligt inte haft napp på 3½ dygn. Helt underbart är det! Han slutade visserligen med napp på dagis innan jul. Där hade han plösligt totalvägrat nappen när det var sovdags och även sin snuttefilt kastade han i backen. Hemma var det däremot en annan sak. Nappen skulle hänga med överallt och snutten var viktig. Nu är snutten viktig också och det får den vara såklart men det är helt underbart att han valt att sluta med napp nu. Igår frågade jag honom vid läggdags om han skulle ha nappen men han fräste bara "BLÄÄÄ"

Senaste tiden har vi, när han frågat efter napp gett honom nappen han absolut inte gillar. Nappen med "tänderna" är 

väldigt tung jämfört med andra nappar och dessutom är sugen i silikon och de nappar med silikon tar han bara inte. Han tar bara napparna i latex så när vi erbjudit honom den nappen har han surat ihop lite men sen slutat fråga efter napp. Nu hoppas vi innerligt att han inte vill ha napp något mer utan att han kan gå med på att kasta alla napparna.

Vi har lovat honom en present när napparna har använts färdigt. Kanske det är tid nu.

Maximilian var också 2½ år när han slutade med nappen.

 

Till sommaren hoppas vi att Vilmer väljer att vara utan blöja med. Även vällingen tycker vi han kan sluta med. Han var på väg att sluta med vällingen ett tag men tror han kände på sig att vi inte skulle köpa hem mer välling ör då valde han att enbart bara leva på välling.. Maximilian slutade med napp, välling & blöja i samma veva vid 2½ år och jag tror jag har samma förväntningar med Vilmer och det är ju lätt att ha när det gått så smidigt med Maximilian. Men det vet jag, alla är olika och det betyder inte att Vilmer kommer sluta med allt lika snabbt och smidigt men att han däremot nu ratar napparna är alltid ett av dessa tre steg på vägen! ♥ Heja Vilmer! ♥♥

Av debora - 16 maj 2014 11:24

Äntligen fredag minsann! Denna veckan har verkligen gått toksnabbt!

Mycket att göra och man har bara hunnit med hälften av det vi skulle hinna med. Om en stund beger vi oss och handlar lite och sen har jag ett ärende i stan med så jag tar Maximilian med mig och sen har jag lovat honom att åka buss så vi tar bussen hem. Tur man kan underhålla ungarna billigt och bra! ;) Vilmer fick följa med sin pappa till jobbet innan och de cyklade dit så Vilmer har fått lite egentid också. :)

Ikväll får vi middagsgäster också så kanske ska hinna med att plocka undan lite på golvet med så ingen snubblar över leksakerna.

Denna helgen har vi en del inplanerat också. I morgon är det fotboll för Maximilians del och så kommer kusin Cajsa och leker med grabbarna. På söndag ska vi på 1 & 3- årskalas.

Och så ska det bakas en  massa med! :)

Av debora - 15 maj 2014 20:28

Idag vatt det sista simpasset på simskolan för Maximilians del. Allt gick bra som vanligt och han var duktig som vanligt. Barnen fick diplom och en biljett till slush de fick hämta ut efter simskolan.

Maximilian passade på att simma ryggsim idag och han har verkligen lärt sig massor!

När passet var slut så fick Maximilian och två andra grabbar följa med ut i den djupa bassängen för att ta yttligare ett simmärke. Det märket tar man när man kan "trilla" i vattnet och sedan ta sig tillbaka till den plats där de trillade i.

Lite läskigt tyckte Maximilian men det var nog för att han fick en chock när han först hoppade i, det vattnet i stora bassängen är ju kallare än vad vattnet är i den mindre barnbassängen. Han frös som en nakenhund mitt i vintern.


Vi har redan sen tidigare bokat in honom i nästkommande simgrupp och den börjar i sommar. Då ska han ta fler simmärken! Hittills har han tagit hela 5 stycken, vi har dock inte köpt några än men tänkte att vi får göra det snart till honom. Måste bara inskaffa en sådan sköld där han kan hänga sina små märken så de inte far runt i hela huset och hamnar i små munnar eller under fötter. :)

 

Av debora - 15 maj 2014 18:18

Jag har pojken som aldrig sover. Jo, ibland men nu har han äntligen somnat i min famn. Han sov inte i natt heller utan skrek mest rakt ut. Nu joinar jag honom och tar en powernap.

Av debora - 13 maj 2014 18:41

Nyss låg lillhjärtat på rygg på filten...

 

Det går undan för honom nu, tänk att han inte är så liten längre då med andra ord! Kan man stoppa tiden? 💕


Idag har grabbarna varit på dagis och där efter kom Fia, hugo & Saga till oss och lekte några timmar. Fullt ös! Vi har inte träffats sen i mitten av februari så det var dags nu tyckte vi! :)

Nu ska grabbarna borsta sina gaddar och sen är det läggdags för deras del, de är supertrötta nu efter en hel dags lekande!

Av debora - 13 maj 2014 09:37

Igår när Maximilian kom hem från farmor och farfar fick han sig en överraskning på rummet.

 

Inom 30 sekunder hade både Maximilian och Vilmer hämtat stolar och sedan satt de vid skrivbordet och lekte en bra stund tillsammans. Det betyder väl ändå att skrivbordet vatt uppskattat! Nu är det bara att köpa en skrivbordsstol så blir det kanoners!



Själv fick jag hem mina skor jag köpt samt en sportbh. Nu kan jag ut och röra på fläsket :)

Kan bara hoppas att vädret blir lirw roligare nu då för det är väl ingen höjdare direkt att ut och gå i ösregn..



Grabbarna är nu på dagis och jag ska göra mig i ordning för dagen. Har precis fått lille E att somna så får hoppas han sover bättre idag än vad han gjort de senaste dagarna.

Han har svårt att komma till ro vår lille herre. Kan vara ett evigt jobb att få honom att somna, man kan försöka natta honom i över en halvtimme och när han äntligen har somnat gott så sover han i 10 minuter och sen är det dags att vakna tycker han. Tur för honom att han är så söt! 💕


Av debora - 11 maj 2014 22:27

Idag blev det bullbak för min del. Massor med bullar bakades och massor bullar har ätits idag. :)

Maximilian åkte i eftermiddags hem till farmor och farfar för att tillbringa natten där. Det är skönt för honom att komma iväg lite själv och han tycker det är roligt. Så han kommer inte hem förrän i morgon eftermiddag efter simskolan. Vilmer tycker med det är skönt på det sättet att han får lite mer uppmärksamthet, fast han saknar sin storebror och blir ledsen när han åker.

Vi åkte hem till mamma idag, hade med oss lite kött och potatis så det blev lite middag. Mannen och Algot stog ute i regnet och grillade, men de var bekväma och ställde sig under taket. ;)

Vi hämtade också hem mammas skrivbord som ska stå inne på barnens rum. Perfekt till Maximilian som är väldigt pysslig av sig och där jan han sitta i fred när han leker med lego och playmo med alla smådelar.

Och självklart lär Vilmer med sitta där men han är inte typen som sitter ner och koncentrerar sig på sådana saker.

Vilmer somnade inte förrän efter 21 idag så han vatt uppe länge idag så det blir kanske sovmorgon i morgon. Han har iallafall haft en rolig dag.

Nu är det snart läggdags och vi saknar vår Maximilian ännu mer trots att han hade sovit vid denna tiden nu ändå.

   

Av debora - 10 maj 2014 09:46

God morgon!

Smågrabbarna tar en powernap och Maximilian är precis på väg att åka iväg med sin pappa för första passet på fotbollsträningen. Egentligen var första träningspasset förra veckan men den missade vi såklart typiskt nog.

Han är verkligen taggad för fotbollsträningen men vädret är inte alls det bästa för fotbollsträning. Fotbollen kommer hålla på till hösten när handbollen börjat igen.

Så får vi se vad vi ska hitta på idag, vädret gör det tråkigt att ens tänka tanken på att vistas ute idag. Förmodligen kommer vi inte ens gå ner till marknaden och vi kommer inte åka iväg till Holje marknad heller. Tittar solen fram så trippar vi kanske ner till byns marknad men tveksamt faktiskt om vi gör det. Vi kanske får ta och baka lite bullar istället här hemma idag, eller något annat skoj. :)



Nu ska jag ta och lägga mig på soffan och läsa en av tidningarna som kom i brevlådan igår. Jag har snabbtittat i den och där finns hur mycket som helst som jag ska baka!

 

Ovido - Quiz & Flashcards