♥ Så Älskade Från Första Stund ♥

Alla inlägg under april 2014

Av debora - 22 april 2014 21:48

I vår trädgård växer det hur mycket som helst!

De som bodde här tidigare var riktiga trädgårdsmänniskor. Det växer blommor överallt, båda fina och icke så fina blommor. Växter, buskar och allt möjligt växer här.

Nu har trädgården börjat blomma och mer kommer det, det kommer mer och mer hela tiden som blommar. Vi har ett stort öppelträd i trädgården också och jisses så fint hela trädet blommade förra året! Redan sen i början av året så har krokusar och andra blommor blommat, påskliljor har vi knappt några kvar i trädgården för de är plockade.

Visst är det fint med lite färg i trädgården, men JÄKLAR vilket arbete de måste lagt ner på trädgården, de som bodde här innan. Jäklar vad tid och ork de måste lagt ner på detta som jag inte alls har tid, lust eller ork att hålla på med hela dagarna. Lite får man allt göra så det inte växer igen här men man skulle kanske ta och anställa en trädgårdsmästare. :)

                                           

Av debora - 21 april 2014 21:10

Idag har varit en riktig söndags-dag känns det som, antagligen eftersom det är röd dag idag. Förmiddagen tillbringade jag i köket och skulle ordna upp i vårt fina köksskåp. Insåg hur många receptböcker vi har, både för mat och bakning och ändå har man alltid problem med att hitta på vad man ska äta till middag på veckorna eller vad man ska baka när man är sugen på att baka. Jag tycker det är roligt med receptböcker med alla olika sorters recept och hade gärna haft många fler! Nu får vi bara ta och kolla igenom böckerna för lite inspiration. Jag älskar ju receptböcker med bakning hellre än middagsmat men det är för jag älskar att baka och ogillar att laga mat. Så det är så vi fördelar användingen av sprisen här hemma, mannen gillar att laga mat så han brukar stå för den oh jag står för bakningen. Hittade ett recept på bovetepannkakor innan som såg goda ut men vi fick nöja oss med vanliga pannkakor till middag idag. :)

Danne kom till oss runt 11-tiden idag och umgicks med oss. Vid 14 kom min mamma och hämtade mig och Maximilian då hans simskola startade idag. Det var enda chansen för min mamma att kunna följa med till simskolan idag eftersom hon var ledig. Hon bor och jobbar en bit härifrån med ju så det passade bra idag då hon ändå var ledig. Simskolan börjar ju 14.40 och det är ju en knepig tid att ha simskola. Efter simskolan så bjöd mamma på glass innan vi åkte och tvättade hennes bil. Maximilian var inte jätteroad över att sitta i biltvätten och höll mest för öronen. Gladare var han när vi åkte därifrån och vi äntligen var "fria" igen.

I morgon börjar vardagen igen och det är dags för dagis. Något barnen längtat efter, även om vi haft fullt upp på påsklovet så är ju dagis ändå dagis och de har sina kompisar där och massa saker att leka med. själv ska jag till mammagruppen.

Av debora - 20 april 2014 15:10

Att vi har 18 grader i skuggan idag är inget att klaga på. Om en stund får vi middagsgäst och det blir såklart grillat denna fina dag!

Ungarna är ute och leker och själv springer jag omkring inomhus och städar, framförallt viker tvätt. Har såklart och kommer tillbringa tid utomhus för att tanka lite D-vitamin!

Av debora - 19 april 2014 20:46

Påskafton idag och den började med mysefrukost och barnen fick måla ägg som de sedan åt. Efter frukost kom lillebror Algot hit till oss. Barnen fick leta efter små påskägg som påskharen hade gömt på deras rum. Samtidigt som de letade efter påskägg på sitt rum fick vi dem att samtidigt städa där inne. Man får inte vara dum, de fick leta på de ställen där de kunde städa som tillexempel Vilmer som hittade sitt ägg i legolådan efter att whan städat undan och lagt lego i lådan.

Ellion fick ett ägg anpassat till honom och han slapp såklart leta efter det. Bitleksak blev det till den lille herren som tuggar och suttar på allt i hans närhet samt lite nya nappar. Hans nappar har den egenskapen att de helt plötsligt kan försvinna helt spårlöst.

Vi gjorde oss i ordning och åkte iväg till mormor och morfar för påskfrande.

     

Idag var vi inte så många som vi brukar, mamma och Göte kom inte idag och heller inte Kalle o Sofie och karin o Khaled som brukar komma annars. Och ena morbror med familj kom heller inte. Det var bara vi, Algot och morbror med familj. Och mormor och morfar såklart. Brukar annars vara fullt hus, men det räckte gott och väl ändå :)

Vi åt påskmiddag och där efter tog vi e promenad i det fina och soliga vädret. Alltså det har ungefär varit sommarväder idag. Det var 15 grader när vi kom hem vid 18.30 så på dagen hade vi desto varmare än så!

   

Av debora - 18 april 2014 20:00

Fast det inte är påskafton förrän i morgon så fick de två stora grabbarna påskpresenterna idag. Eftersom presenterna kräver lite tid och stillasittande så valde vi att ge dom presenterna idag eftersom vi ska iväg i morgon. :)

I morgon får de ett litet påskägg med favoritgodis i och Ellion får ett ägg som passar honom.


Idag fick grabbarna lego i sina påskägg.

Smålego till Maximilian och Duplo till Vilmer.

 

Glada små gubbar satt och lekte med sitt lego en bra stund innan framförallt Vilmer tröttnade och han spridde ut sitt lego över hela köksgolvet. Han fick ändå Jake och Piraterna- lego och var jätteglad över att få sin favorit.

Maximilian var glad över sitt lego ochsatt nu ikväll och fortsatte att bygga på sitt lego.

   

 

Maximilian har suttit helt själv och byggt på sitt lego idag och nu ikväll såg vi hur han hade byggt själv.

   

Han har ju lego sen innan men mannen har fått hjälpa honom att bygga. Idag bevisade han ju att han definitivt inte behöver någon större hjälp med sitt byggande. :) Jätteduktigt av honom!


Färdigt resultat.

 


Av debora - 17 april 2014 22:08

Hemkomna efter påskmiddag hos mamma och Göte ikväll. Barn och barnbarn var på plats (förutom David och Karin). Det bjöds på tacos och jag hade fixat efterätten med tre olika sortes kladdkakor. En vanlig kladdkaka, en med After Eight samt en med vit choklad med citron. Barnen var utklädda och fick leta efter påskägg ute i trådgården. Maximilian hade bestämt sig för att inte vara utklädd till någon påskgubbe utan han var istället utklädd till Hulken idag. Det går det med.


Igår var det påskfest på dagis och pojkarna var utklädda till små påskgubbar. På dagis hade de fikat och lekt ute i det fina vädret. Efter dagisfesten åkte vi hem och vilade en liten stund innan vi åkte hem till barnens farmor och farfar och fikade lite. Grabbarna var utklädda och påskharen hade varit på plats och lämnat lite godis som de fick leta efter i trådgården.


Maximilian har klagat på huvudvärk idag och ikväll hade han feber. Förhoppningsvis är det inget speciellt utan bara lite "för mycket" för honom de senaste dagarna som varit ganska intensiva. Det har hänt flera gånger att han fått feber när det varit mycket på gång för honom. Förhoppningsvis vaknar han pigg och glad i morgon. 💕

Av debora - 15 april 2014 19:13

 

Bilden stämmer in på både  mig och min mamma.


Av debora - 14 april 2014 21:15

Lillebror Algot kom till oss och lekte idag. Vid 17-tiden gick jag, Algot och Maximilian ner till Fightcenter där Algot har träning. Där satt jag och Maximilian och tittade på när Algot tränade. Maximilian var väldigt sugen att börja träna och sa till mig att där ska han jobba när han blir stor! Ibland smög han iväg och slog lite boxningskuddarna och hängde i repet. Då och då sprang han ner på mattan ocha slog  några kullerbyttor.

 

Ovido - Quiz & Flashcards