Direktlänk till inlägg 20 december 2015
Häromdagen gjorde jag tryffel med choklad och honung.
Eftersom dessa innehåller citrusfrukt så är det självklart att jag älskar det och dessutom också passionfrukt!
Det blev inte jättemånga men så är de rätt så maffiga också så det är omöjligt att sitta och trycka i sig alla själv, oavsett hur många det är:)
Ca 15 små tryfflar.
100 g mörk choklad, 70%
1 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
2 st passionfrukter
1 msk rivet apelsinskal
Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Slå grädden i en liten kastrull tillsammans med honung, innehållet från passionsfrukten och det rivna apelsinskalet. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter. Sila gräddblandningen och slå den het över chokladen under omrörning. Rör till en slät massa och slå upp den i en låg form (fodrad med plastfilm).
Låt tryffeln stå ett par timmar i kylen och skär den sedan i kuber. Förvara dem svalt i en lufttät burk.