Direktlänk till inlägg 9 november 2014
Idag har vi bakat citronkladdkaka till efterrätt.
Godaste på länge så nu kommer jag antagligen plåga familjen med citronkladdkaka väldigt mycket. De kommer tröttna om ett tag men det kommer troligtvis inte jag att göra!
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.